Fixat ett gäng som ska renovera badrummet

Nu har jag varit i affären och valt ut både duschkabin och dusch, toalett och handfat. Mitt nya badrum kommer bli en dröm utan dess like. De gamla badrummet behövde renoveras och det fanns inte en skymt till firma som kunde hjälpa mig här på Hisingen. Det går inte att starta en renovering om det inte finns en VVS-firma som kan ta tag i arbetet.

Att välja rätt badrumsmöbler

Det viktigaste vi fick lära oss i vår familj var att det är familjens behov och badrummets storlek som hjälper dig säga hur vi kommer att kunna få plats med och välja nya badrumsmöbler. Du måste också passa in det högskåpet du väljer mot de befintliga installationerna i badrummet. Det kommer att vara flera saker som kan göra att det inte går att sätta in skåpet. Du kommer att kunna ta reda på detta genom att kolla hur vattnet ligger draget. Enklast är om du skruvar loss och ser de hål som finns färdigt för inkommande vatten till badrummet. Då ser du var skåpet kommer att gå att ställa och inte.

Du behöver också veta att din kommod passar under ditt tvättställ. Enklast är att titta på de fästen som kommer med ditt nya handfat, är det samma som kommoden stödjer är det inget problem. Det är också bra och inte minst nödvändigt att ta hand om allting som har med hur många avrinningskanaler som finns från handfatet. Har du två bottenventiler så kommer det vara två rör. Dessa är också viktiga att kommoden klarar av att ta emot. Du kommer att få ett problem om du inte tar en noggrann titt på om det finns plats för punglåset. Är det flera lådor händer det ibland att punglåset går emot och då kan du inte stänga lådan. Lösningen är att ta reda på exakt hur tvättstället är gjort och vilka kopplingar som krävs.

Duschkabin i badrummet

Det väljer du lättast genom att först fråga dig själv? Vill jag spela radio i kabinen? Samt hur vill jag att duschen ska fungera? Ska den vara med en funktion som ger dig ånga? Eller ska det bara vara mjuka strålar som inte gör ont när de slår ner mot ryggen. Vissa duschkabiner kräver också elinstallation. Du får inte koppla el själv om du inte har elcertifikat. Det som krävs är att du inte kopplar direkt mot elcentralen. I vissa fall får du dra ström, men det är aldrig att rekommendera i ett våtutrymme såsom tvättstuga, kök och badrum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *